Banánová zmrzlina dvakrát jinak
2016-07-31 10:20:00
Roztéct se v létě nechcete... tak se trochu ochlaďte :-) Tuto zmrzku mohou i dietáři :)
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Proteinové pralinky
15.11.2017
Byla jsem vtipná, když jsem si myslela, že nic nestíhám a neměla jsem děti. A taky, když jsem říkala, že jsem unavená. Fakt vtipná :-)
Jestli také potřebujete dobít baterky jako já, dejte si nejprve pořádnou porci čisté vody, dejte si také pořádnou porci zeleného ječmene. A dopřejte si tyhle pralinky. Není to žádné mlsání, je to dávka antioxidantů, proteinů, draslíku a nakonec také luxusní chuti čokolády.
Vytvořila jsem si jednu celkem silnou závislost - na pravé RAW čokoládě. Když nemám doma svoje vlastní pralinky, ujíždím a to doslova a do písmene na 100 % čokoládě Vitalvibe. Kousky naprosto hořké chuti si buď zamilujete nebo se budete muset vrátit ke slazeným čokoládám. I ty však mohou být zdravé, když budete vědět, jak na to. . .
Do své čokolády používám jen kvalitní suroviny a pokud ji sladím, pak volím buď kokosový cukr nebo RAW agávový nektar. Přidat však můžete také sušené ovoce - brusinky, moruši, třešně, co Vás napadne - nasekejte je na kousky a nasypte do čokoládového polotovaru :-)
Zde je tedy recept na moje RAW pralinky, které jsem si už kapku vylepšila o různé druhy superfoods - tentokrát o RAW protein.
Suroviny:
Maca prášek a sojový lecitin v čokoládě působí jako emulgátor, který celou hmotu krásně spojí, aby byla ve výsledném efektu kompaktní. Pokud tyto suroviny ale nemáte doma, není to žádná tragédie, čokoláda bude i tak velmi výborná.
Kvalita kakaa, které pro výrobu použijete, je velice důležitá. Určitě nedoporučuji běžné kakao z obchodů. Dopřejte si určitě RAW kakao, které se od toho běžného liší kvalitou i chutí. Rozdíl skutečně poznáte.
Postup:
Ve vodní lázní rozpustíme kakaové máslo, přidáme kakao, kakaovou hmotu, sladidlo, protein, prášek maca a lecitin. Důkladně mícháme alespoň 3 minuty - ale pozor, vodní lázeň nesmí být vroucí, aby se čokoláda nepřehřívala a nečinili jsme živiny v ní obsažené.
Jakmile je konzistence krásně jemná a krémová, nalijeme čokoládu do formiček na pralinky nebo led do 3/4 objemu formičky. Lžičkou potom do každé pralinky přidáme trošku oříškového másla a maličko ho "pošťouchneme" aby se skryl do vrsty čokolády. Celý výtvor dáme ztuhnout do lednice a potom už nezbývá než vymačkat pralinky z formy a ujídat ve dne v noci :-)
Dobrou chuť
2016-07-31 10:20:00
Roztéct se v létě nechcete... tak se trochu ochlaďte :-) Tuto zmrzku mohou i dietáři :)
2016-07-10 15:45:00
Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz