Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Borůvkové košíčky

Borůvkové košíčky

5.8.2017

Borůvkové košíčky

Minulý týden jsem dělala RAW borůvkový cheesecake, byl super. Velmi ráda teď tvořím RAW dezerty, jelikož všechny potom prodáváme v naší Besedě Bio, kam Vás samozřejmě srdečně zvu :-) A tak jsem vždy moc ráda, že se po RAW dezertech, které jsou přirozeně bez lepku a živočišných složek, vždy rychle zapráší.

I tyto košíčky byly rychle vyprodané, a tak se s Vámi podělím o recept, který není vůbec složitý. Postačí Vám pár ingrediencí a ... trocha trpělivosti, až je budete plnit :-)

Suroviny pro přípravu:

Náplň:

1 šálek kešu oříšků (namáčíme přes noc do vody)

1/2 šálku kokosového oleje

1 šálek borůvek

3 PL sladidla - používám med, ale můžete samozřejmě používat agáve nebo datle

Postup:

V mixéru rozmixujeme mandle, kokos a datle. Těsto musí mít tuhou a trochu lepkavou konzistenci. Pokud se Vám zdá suché, přidejte dvě lžíce vody.

Hotové těsto vyndáme z mixéru a naplníme s ním košíčky. Používám formu na mufiny, do které položím silikonové košíčky na muffiny. Pokud tyto košíčky nemáte, vystelte formu na muffiny potravinovou folií a košíčky tvarujte přímo do formy.

Hotové košíčky dáme i s formou do lednice odpočinout.

Připravíme si nyní krém. Do mixéru vložíme kešu oříšky (bez namáčecí vody), roztopený kokosový olej, šálek borůvek a sladidlo. Vše velmi důkladně rozmixujeme. V krému nesmí zůstat nerozmixované kousky kešu oříšků. Pokud Vám v krému zůstanou kousky kešu oříšků, může se Vám ucpávat zdobící sáček - to nechceš :-)

Takto připravený krém vyndáme z mixéru a na 10 minut jej dáme ztuhnout do mrazničky.

Po vyndání naplníme krémem zdobící sáček a košíčky naplníme. Ozdobíme kokosem, borůvkami či jiným oblíbeným ovocem a ještě dvě hodiny necháme ztuhnout v lednici.

Přeji Vám dobrou - modrou chuť :-)

Banánová zmrzlina dvakrát jinak

2016-07-31 10:20:00

Roztéct se v létě nechcete... tak se trochu ochlaďte :-) Tuto zmrzku mohou i dietáři :)

přečíst celé

RAW nudle s mákem

2016-07-10 15:45:00

Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)

přečíst celé