Banánová zmrzlina dvakrát jinak
2016-07-31 10:20:00
Roztéct se v létě nechcete... tak se trochu ochlaďte :-) Tuto zmrzku mohou i dietáři :)
Nacházíte se:
Úvodní strana > Recepty > Borůvkové košíčky
5.8.2017
Minulý týden jsem dělala RAW borůvkový cheesecake, byl super. Velmi ráda teď tvořím RAW dezerty, jelikož všechny potom prodáváme v naší Besedě Bio, kam Vás samozřejmě srdečně zvu :-) A tak jsem vždy moc ráda, že se po RAW dezertech, které jsou přirozeně bez lepku a živočišných složek, vždy rychle zapráší.
I tyto košíčky byly rychle vyprodané, a tak se s Vámi podělím o recept, který není vůbec složitý. Postačí Vám pár ingrediencí a ... trocha trpělivosti, až je budete plnit :-)
Suroviny pro přípravu:
Náplň:
1 šálek kešu oříšků (namáčíme přes noc do vody)
1/2 šálku kokosového oleje
1 šálek borůvek
3 PL sladidla - používám med, ale můžete samozřejmě používat agáve nebo datle
Postup:
V mixéru rozmixujeme mandle, kokos a datle. Těsto musí mít tuhou a trochu lepkavou konzistenci. Pokud se Vám zdá suché, přidejte dvě lžíce vody.
Hotové těsto vyndáme z mixéru a naplníme s ním košíčky. Používám formu na mufiny, do které položím silikonové košíčky na muffiny. Pokud tyto košíčky nemáte, vystelte formu na muffiny potravinovou folií a košíčky tvarujte přímo do formy.
Hotové košíčky dáme i s formou do lednice odpočinout.
Připravíme si nyní krém. Do mixéru vložíme kešu oříšky (bez namáčecí vody), roztopený kokosový olej, šálek borůvek a sladidlo. Vše velmi důkladně rozmixujeme. V krému nesmí zůstat nerozmixované kousky kešu oříšků. Pokud Vám v krému zůstanou kousky kešu oříšků, může se Vám ucpávat zdobící sáček - to nechceš :-)
Takto připravený krém vyndáme z mixéru a na 10 minut jej dáme ztuhnout do mrazničky.
Po vyndání naplníme krémem zdobící sáček a košíčky naplníme. Ozdobíme kokosem, borůvkami či jiným oblíbeným ovocem a ještě dvě hodiny necháme ztuhnout v lednici.
Přeji Vám dobrou - modrou chuť :-)
2016-07-31 10:20:00
Roztéct se v létě nechcete... tak se trochu ochlaďte :-) Tuto zmrzku mohou i dietáři :)
2016-07-10 15:45:00
Nudle s mákem na RAW stravě? Fakt jsme se nezbláznili :-)
Pár slov o blogu
Proč vznikl RAWblog? Protože mě baví "nevařit", psát a sdílet. . .
Protože si myslím, že je škoda schovat si v šuplíku jednoduché a chutné RAW či veganské recepty a nepodělit se o ně. V neposlední řadě jsme také na eshopu v sekci receptů trpěli nedostatek prostoru. To vše a mnohem více dalo vzniknout těmto stránkám, které, jak doufám, budou pro Vás inspirací a jednoduchým vodítkem v oblasti živé stravy.
Tvořte, ochutnávejte a milujte živou stravu zrovna jako já. Užívejte si všeho, co nám naše Země dává.
2016 (c) Všechna práva vyhrazena - Živá-strava-obchod.cz