Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Kari dresing na salát či zeleninové špagety

Kari dresing na salát či zeleninové špagety

31.7.2016

Kari dresing na salát či zeleninové špagety

kari používám jako báječné koření do salátů, dresingů, přidávám jej do placek či RAW omáček a polévek. Do svých receptů jej přidávám velice ráda.

Kari je oblíbené koření především v Indii, Číně, Indonésii či Thajsku. Navá se tak nejen směs koření ale i tradiční asijský pokrm složený z masa a zeleniny.

My si však připravíme velmi jednoduchý dresing, který má celkem univerzální použití. Dle množství vody, které přidáte, vznikne omáčka, pomázanka nebo dip. Je to jen na Vás.

Suroviny potřebné pro přípravu:

Postup:

Vodu z kešu oříšků slejeme, všechny suroviny kromě vody dáme do mixéru a rozmixujeme do jemné hmoty. Vodu přidáváme až na konec podle toho, jak si přejeme mít omáčku hustou.

Dobrou chuť :-)

Konopná tatarská omáčka (kešunéza)

2016-07-31 10:50:00

Na piknik nebo do burgerů... kešunéza je celkem multifunkční

přečíst celé

RAW hranolky se semínkovým dipem

2016-07-31 11:55:00

Skvělá svačinka nebo večeře

přečíst celé