Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Karbanátky z červené čočky

Karbanátky z červené čočky

2.2.2018

Karbanátky z červené čočky

Mám moc ráda jednoduché a rychlé recepty, které mě zasytí a vzhledem k denním aktivitám také dodají patřičné množství energie a nutričních hodnot.

Dlouho jsem hrotila, abych byla na čistě živé stravě. Teprve když jsem si sama připustila, že to pro mě v tuto chvíli není, začala jsem si vařená jídla užívat. Vždyť to přeci není o tom, tlačit samu sebe někam, kde se necítím svá. A tak nyní zkouším na sobě, co mi sedí a nesedí. A tyhle karboše jsou opravdu super.

Recept sdílím s dovolení společnosti Country Life. Jejich produkty naprosto miluji, a jelikož jich máme v Besedě plné regály, pozvu Vás na karbanátky z červené čočky, kterou taktéž prodáváme v kamenné prodejně i na eshopu. A je vskutku skvělá. Nejen, že díky absenci slupky nenadýmá, ale nemusíte ji před její přípravou ani namáčet. Hotová je proto v "cukuletu" a vy si tak velmi rychle dopřejete fakt super šmakuládu :-)

Tak zkuste třeba tyto karbanátky, které se, myslím, v Country lifu velmi povedly:

Suroviny:

 

Jak na to?

  1. Čočku propláchněte a uvařte dle návodu, může být i rozvařená.

  2. Na oleji nechce zesklovatět nakrájenou střední cibuli a stroužky česneku, přidejte jednu najemno nastrouhanou mrkev a hrst slunečnicových semínek.

  3. Smíchejte s čočkou, přidejte biovejce (polévkovou lžíci jemně pomletého lněného semínka), jemné ovesné vločky a lžičku citronové kůry, osolte.

  4. Nechte směs odstát 30 minut, pokud je řídká, přidejte strouhanku nebo mouku. Tvarujte karbanátky, smažte z obou stran na oleji. Případně je můžete péci v troubě na plechu vyložené pečícím papírem na 180 C dokud nezezlátnou.

  • Výborné jsou teplé i studené, se zeleninovým salátem, bramborovou lepenicí nebo kaší, v housce jako burger.

Dobrou chuť :-)

Zdroj recept: Country life

 

 

Pizza se zeleninou bez kynutí

2019-02-17 12:55:00

Rychlá večeře, která uspokojí i chlapské nároky? Co takhle domácí pizza?

přečíst celé

Veganské tofu karbenátky s cuketou a salátem s pečenou dýní

2018-02-10 07:40:00

Jednoduché, rychlé, fitness. To jsou veganské tofu karbanátky, která máte hotové jedna dvě

přečíst celé