Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Sytá a rychlá pohanková kaše

Sytá a rychlá pohanková kaše

30.5.2017

Proteinová pohanková kaše

Pohanka byla dlouhou dobu v našich jídelníčcích opomíjena a je velice dobře, že s k ní opět mnoho lidí vrací. Její jemná oříšková a trošku specifická chuť se hodí jak do slaných, tak do sladkých pokrmů.

Kromě toho, že je pohanka velmi nutričně bohatou surovinou, je také skvělým zdrojem rutinu, jenž posiluje naše cévy. Je přirozeně bezlepková a právem bychom ji mohli řadit mezi královnu obilovin.

S pohankou velmi ráda pracuji i z toho důvodu, že ji není zapotřebí vařit. Postačí ji na noc namočit do vody a druhý den rozmixovat - tak, jak je to u této kaše. Pojďte ji vyzkoušet.

Suroviny:

  • 1/2 hrnku pohanky lámanky (v suchém stavu)

  • 1 odměrka proteinu - můj oblíbený je Sunwarrior Blend čokoláda, použít však můžete samozřejmě i jiný

  • 1 PL medu či 3 datle

  • 1 banán

  • 2 PL drcených kakaových bobů na ozbodu - já jsem použila kakaové boby namáčené v kokosovém nektaru, protože bez nich poslední dobou nějak nemohu fungovat :-)

  • speciální mlsací ingredience: Carawmel - vmíchejte jednu lžičku do kaše a ucítíte explozi svých chuťových pohárků :-)

Postup:

Pohanku propláchntě a namočte do čisté vody alespoň na 12 hodin. Vodu slejte. Do mixéru dejte pohanku, protein, med a banán. Vše rozmixujte do velmi jemné kaše. Přidejte lžičku carawmelu a dobře promíchejte.

Kaši můžete ještě dochutit podle vlastních preferencí - kakaem, vanilkou, skořicí, čerstvým bobulovitým ovocem, přidat můžete také kokos nebo mák.

Téměř všechny ingredience můžete nakoupit na našem eshopu: www.ziva-strava-obchod.cz

Jaký mixér dokonale zvládne tuto kaši? Znáte mixéry Optimum? Jsou naprosto skvělé.

 

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé