Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Jahodová kašička

Jahodová kašička

5.7.2016

Jahodová kašička

Když jsme byli malí, říkali jsme tomu jahodová kašička. Neznala jsem lepší způsob, jak využít jahody, které stále stejně miluji. Rudé plody plné šťavnaté chuti a antioxidantů. Kdysi byla kombinace jasná - rozmačkané jahody, mléko a moučkový cukr. Dnes je to ve zdravé variantě stejně jednoduché - jahody, rostlinné mléko a krapet sladidla.

Pojďte na to jednoduše:

  • 200 g jahod (1 plný šálek)
  • sklenička rostlinného mléka  - použila jsem mandlové, ale můžete třeba kokosové, bude to super:-)
  • 1 lžíce sladidla nebo 3 datle, které v mléce rozmixujete

Postup:

Jahody omyjte a vložte do misky. Vidličkou je rozmačkejte (nebo rukama). Můžete použít i mixér na funkci "pulse", ale nevím, zda se Vám chce mixér kvůli 2 vteřinám mixování špinit.

Jahody zalijeme rostlinným mlékem a dáme na 30 minut chladit do lednice.

Volitelně můžete přidat i lžíci chia semínka, čímž vytvoříte jahodový chia puding. Luxusní verze Vám vznikne přidáním drcených kakaových bobů.

"Jednodušší už je jen jablko" :-)

RAW Pohanková kaše s jablíčkem

2016-07-05 15:40:00

Bezlepková snídaně pro ranní start

přečíst celé

Pohankovo čokoládová ranní kaše

2016-07-05 15:45:00

Pohanky není nikdy dost - obzvláště té naklíčené :-)

přečíst celé