Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > RAW kešu pomazánka

RAW kešu pomazánka

31.7.2016

RAW kešu pomazánka

Kešu asi znáte. No, kdo by je neznal. A kdo poznal, tak se zamiloval... nebo ne?

Miluji kešu oříšky... jejich jemnou chuť i vůni. Přidávám je do ranních kaší, zdobím s nimi dezerty, mlsám je jen tak... občas však přijdou vhod i na slano. Že nejsou RAW? To je otázka pro dlouhou debatu... K sehnáhí jsou kešu oříšky v RAW kvalitě, je však možné konzumovat i BIO kešu oříšky - pokud si je dáte pouze občas a v rozumném množství, jistě to neuškodí žádnému vitariánovi . . . dobrého však pomálu:-)

Nápad na pomazánku z kešu oříšků přišel tak nějak jako blesk z čistého nebe. Měla jsem chuť na něco jemného, slaného, zároveň jsem měla potřebu "něco na něco" namazat:-) A chleba s máslem to tedy nebyl...

Tak vznikla RAW kešu pomazánka. Myslím, že mi mnozí dají za pravdu - nejlepší recepty a vůbec všechny věci na světě prostě vzniknou z ničeho nic, jen tak. Tak takhle to bylo i s touto pomazánkou.

Suroviny:

A jde se na to:

Vodu z kešu oříšků slejte. Všechny přísady kromě petrželky dejte do robotu a umixujte. Někdo to rád hladší, někdo rustikálnější. Já můžu i kousky křupajících oříšků.... Nakonec přidejte petrželku, kterou ještě také s pomazánkou lehce umixujete.

Hotovo a může se podávat. Namažte placky, plátky okurky, naplňte lodičky z papriky, nakrájejte hranolky z mrkve... a namáčejte, mazejte a mlsejte. Je to delikátní.

 

Dobrou chuť.

Fermentovaný mandlový sýr s Irským mechem

2016-07-31 13:30:00

Rostlinný sýr - cruelty free verze super lahodného sýra

přečíst celé

Semínková pomazánka

2016-07-31 11:00:00

Namazat něco na něco díky semínkům? Zní to divně, chutná skvěle.

přečíst celé