Nacházíte se:

Úvodní strana > Recepty > Borůvkové smoothie

Borůvkové smoothie

21.8.2016

Borůvkové smoothie

Modré ruce, modré rty... modrá je... dobrá :-)

Borůvková sezóna je v plném proudu, tak šup do lesa - na procházku s kyblíkem... natrhejte alespoň litr, ať můžete čarovat a vymýšlet borůvkově modré recepty, které nejenže báječně chutnají, ale jsou také velmi zdravé.

Toto drobné ovoce je výtečným zdrojem vitamínu C, který posiluje imunitní systém a působí preventivně proti nachlazení či chřipce. Pro ženy jsou borůvky vynikajícím pomocníkem v boji proti menstruačním obtížím - třísloviny obsažené v borůvkách totiž tlumí bolest, zmírňují krvácení a také napomáhají v období přechodu.

Dalším benefitem borůvek je jejich schopnost příznivě působit na ledviny a močové cesty, které čistí a pomáhají léčit případné infekce.

Borůvky je vhodné konzumovat ihned, můžete je ale také zamrazit a schovat na období chladných zimních dnů, kdy je nám taktéž zapotřebí většího množství vitamínů. Pamatujte však, že nejvíce vitamínů je naše tělo schopno pojmout v době, kdy ovoce a zelenina dozrávají. Zkuste si tedy udělat borůvkové dny v době, kdy je těchto plodů opravdu hojnost.

Borůvky můžete zužitkovat například v tomto receptu na jemné, krémové a chuťově dokonalé smoothie.

Suroviny:

  • 200 ml kokosového nebo mandlového mléka
  • 3 datle
  • 1 banán
  • 1 poctivná hrst borůvek
  • 3 kostky ledu

Postup:

Uvedené suroviny rozmixujeme a kouzlo je hotovo. Dle chuti můžete přidat vanilku, špetku skořice nebo muškátového oříšku.

Dobrou chuť :)

nápoje
2016-05-02 13:15:00


Ananasová zelená šťáva

2016-06-04 06:45:00

Ananas pomáhá odbourávat tuky a odplavovat z těla přebytečné látky, neváhejte a ochutnejte.

přečíst celé

Letní očistná šťáva ANANAS & OKURKA

2016-06-02 20:55:00

Letní očistná šťáva ANANAS & OKURKA je báječným osvěžujícím nápojem pro letní dny. Vynikající účinky ananasu pocítíte během několika vteřin.

přečíst celé